Leerlingen


Beste leerling,

Ja, ook voor jou werkt de scholengemeenschap!

Naast onze initiatieven (neem eens een kijkje op de initiatieven pagina), organiseert de scholengemeenschap de scholenbeurs, maken wij de folders, en hebben wij, speciaal voor jou, deze handige pagina gemaakt, boordevol nuttige links naar allerlei toffe en handige websites voor een adolescent of jongvolwassene. Zonder twijfel staat er wel iets tussen dat jou kan interesseren! Neem dus snel een kijkje.

Mocht deze pagina je wel bevallen, kun je die natuurlijk altijd toevoegen aan je favorieten, zodat je deze links altijd snel kunt terugvinden.

In de zijbalk aan de rechtzijde vind je bovendien enkele handige links naar tooltjes die speciaal gemaakt zijn voor jou en jouw ouders. Weet je niet goed welke studierichting je graag wilt gaan volgen? Wil je weten welke vakken je gaat krijgen, of wat je er, later op de arbeidsmarkt, juist mee kunt doen? Kijk dan zeker eens bij "studierichtingen". Daar vind je de richtingen die in onze scholengemeenschap worden aangeboden. Bij de beroepeninfo van de VDAB kan je kijken welke beroepen je aanstaan.
Onderwijskiezer helpt je ook in die zoektocht. Onderwijskiezer is bedoeld voor leerlingen, ouders, leerkrachten, CLB-ers, … kortom voor iedereen die op zoek is naar objectieve, onafhankelijke en kwaliteitsvolle informatie over het gehele onderwijslandschap.

Zoals je ziet, meer dan genoeg om je een aantal uur (al dan niet nuttig) bezig te houden!
Leren & leerproblemen

Jeugdbieb
Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

CollegeNet
Collegenet is een huiswerkhulpsite voor scholieren van 12 tot 18 jaar en staat bekend om de duizenden (boek)verslagen. Daarnaast bieden we feedback in de vakkenforums. Je vindt hier ook andere verslagen, zoals werkstukken, samenvattingen en studietips. Daarnaast heeft Collegenet nieuwsbrieven, prijsvragen, recensies van films, cd’s en boeken, nieuws, een groot aantal (vakken)links en bijbaantjes.

Letop!
Eerste hulp bij leerstoornissen en/of problemen bij het leren.

DT voor iedereen!
Goed kunnen spellen, of je het nu leuk vindt of niet, is belangrijk. Als je ergens solliciteert, ongeacht de functie, wordt je CV nageplozen op spelfouten. Essays, papers, artikels op het internet en in de krant: overal moet het juist gespeld zijn. Toch is een goede spelling niet vanzelfsprekend voor heel veel mensen. Het grootste probleem is vaak de vervoeging van een werkwoord: eindigt het op een T, een D, op DT, of geen van beiden?.


Schoolvakken

Ik Haat Lezen!
Leerlingen met een handicap (waaronder dyslexie), hebben op school recht op redelijke aanpassingen. Een redelijke aanpassing is een maatregel die het effect van je beperking neutraliseert.

Taaldatabank VRT
Laten we eerlijk zijn: onze spelling is niet zo gemakkelijk! Daarom heeft de VRT een eigen databank opgesteld met een goed overzicht van alle relevante regels. Weet je niet meer hoe iets juist moet? Hier vind je het antwoord!

Taaloefeningen
Een leuke website met oefeningen in spelling, taalbeschouwing, lezen en taalschat.

Studietips wiskunde
Een webpagina met handige tips voor het studeren van wiskunde.

Wiskunde 1-2-3e Middelbaar
Alles over de wiskunde die je krijgt in de eerste drie jaren van het middelbaar.

Wiskunde Start
Honderden links naar websites die je kunnen helpen bij het leren van wiskunde!

Frans leren
Grammatica, vocabulaire, vaardigheden, uitspraak, oefeningen, spelletjes, ... Dit en nog veel meer vind je hier terug.

Frans leren met oefeningen
Zoals de titel al zegt: leer Frans met behulp van oefeningen. Heel veel onderwerpen!

Digischool Engels leren
Oefen je Engels online: lezen, kijken en luisteren, schrijven, spreken, literatuur, ... Alles wat je maar kunt bedenken.

Duits leren
Een verzameling links om je te helpen bij je Duits. En alles gratis!

Cursus Duits
Leer gratis online Duits bij Teleac! Oefeningen, grammatica, kerntaal, spellen, online woordenboek en Duits leren op uw pc en mobiel. Download gratis mp3-bestanden met handige woorden en zinnen om uw Duits overal te kunnen oefenen. Viel Spaß!.

Vaklokaal Duits
Herzlich willkommen in het vaklokaal Duits van de Digitale School, sinds 1997 de grootste site over Duits voor leerlingen en leraren. Je vindt hier maar liefst 200 pagina's met informatie, oefeningen, studietips en ideeën. Viel Spaß bei Deutsch!.

Scheikunde voor beginners
Een handige website voor wie met vragen zit over scheikunde, of graag de basisprincipes nog eens wilt opfrissen.

Geschiedenis voor kinderen
Wil je graag meer leren over vroeger, of ben je op zoek naar informatie voor school? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres!

Cursus Aardrijkskunde begeleid zelfstandig leren
Hulp bij aardrijkskunde.

10 studietips - effectiever en efficiënter leren
Studenten kennen het wel, uren door boeken bladeren en maar hopen dat de informatie blijft hangen voor een tentamen of examen. Erg effectief is dit niet omdat je meer dan de helft alweer bent vergeten zodra je het boek uit hebt. Kort, maar effectief en efficiënt studeren. Lees hier de tien studie tips hoe jij dit kan doen.


Jongeren

Yeti
Het felgesmaakte tienerblad van Klasse voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.

Jongerengids
De snelste weg naar informatie voor jongeren. Hier vind je alle informatie over wat jou bezighoudt. Zoek het op! Blijf vragen stellen! Zorg ervoor dat je alles te weten komt! Begin met jouw leeftijd te selecteren, en ga op zoek.

Ambrassade
Het bureau voor Jonge Zaken, de Ambrassade, zet de jeugd, jeugdwerk, jeugdinformatie en het jeugdbeleid op de kaart. Kijk snel voor meer informatie.

Jongeren Planeet
Ruimte voor jongeren!

Leerlingen
Voor en door leerlingen, de hoop in duistere School dagen!

Jongerenweb.nl
De leukste links.

Jeugdwerker.be
Een handige website voor jeugdwerkers, met een forum, de mogelijkheid tot lokaalverhuur, een spelenbank, en nog veel meer!

Jongeren Informatie Punt
JIP staat voor Jongeren Informatie Punt. Het JIP geeft informatie en advies over werk, school, drugs, geld, huisvesting, rechten en plichten, seks en vrije tijd. In veel plaatsen in Nederland vind je JIP's, soms in een bibliotheek, buurthuis of school of als apart informatiepunt. Je kunt anoniem en gratis bij een JIP terecht met je vragen. Op deze site vind je alle informatie die voor jou van belang is. Daarnaast kan je ons ook per e-mail vragen stellen. Je krijgt dan binnen twee werkdagen antwoord.


Advies & sociale steun

Jongeren Advies Centrum
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen hier terecht voor advies, hulp, een goed gesprek, en de antwoorden op vele van de vragen die zij zich kunnen stellen, zoals over je goed voelen, gezondheid, vrienden, geld, juridische vragen, ...

Awel
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Alle kinderen en jongeren kunnen ons anoniem en gratis contacteren over alles wat hen bezighoudt. Wij zijn er voor hen door te luisteren, mee te voelen en mee te denken.

Wel Jong Niet Hetero
Sinds 1994 is Wel Jong Niet Hetero een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt.

Child Focus
Heb je vragen over seksueel misbruik? Word je seksueel lastig gevallen? Word je gedwongen dingen te doen die je niet wilt doen? Ken je iemand met zo'n probleem? Je kan hierover anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker van Child Focus. Het gesprek is vertrouwelijk en gratis.

Kristelijke Arbeidsjongeren
Jongeren die werken of werk zoeken en jongeren die studeren. Jongeren die nergens anders hun draai vinden. Jongeren die schoolmoe zijn. Jongeren die het thuis niet breed hebben … KAJ is er voor jongeren zoals jij en ik.

Spelletjes Plein
Spelletjes voor (jonge) kinderen, geordend per vak. Ook nog leuk voor de wat grotere jongere, ter herhaling of gewoon zo maar!

Mediaraven
Een experimenteerruimte waarin we met jongeren en jeugdwerkers hun mediacompetenties en mediawijsheid ontwikkelen, online informatie delen over of voor de jeugd of het jeugdwerk, en het brede jeugdwerk ondersteunen in werken met digitale media.

Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen
De pijlers van de VAD-werking zijn: informatieverstrekking via onder andere de DrugLijn, studie en onderzoek, preventie, hulpverlening, vorming en beleidsvoorbereiding.

Veilig Chatten
De pijlers van de VAD-werking zijn: informatieverstrekking via onder andere de DrugLijn, studie en onderzoek, preventie, hulpverlening, vorming en beleidsvoorbereiding.

Allerlei

123hoe
Wil je graag schrijven en je passie delen? In de vorm van leuke verhalen, interessante artikelen of relevante kennis over een bepaald onderwerp? Op 123hoe kun je niet alleen zelf schrijven over wat jou bezig houdt, maar ook informatie terugvinden over vanalles en nog wat.

Gratis Rijbewijs Online
Tijd voor je rijbewijs? Op deze website kun je terecht voor gratis lessen theorie, een praktijkhandleiding, en voor een zeer kleine prijs kun je zelfs het examen al eens inoefenen! Toch nog vragen? Kijk dan eens op het forum, waar professionals en ervaren chauffeurs je graag verder helpen.

Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw
De vereniging voor jeugd die geïnteresseerd is in cultuur en wetenschap. Word nu lid!

Jeugdbond voor Natuur en Milieu
JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen tussen 7 en 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu.
SG Voorkempen © 2016.

Snelle navigatie en toolsSnelle navigatie
Leren & leerproblemen
Schoolvakken
Jongeren
Advies & sociale steun
Allerlei

Tools
Onderwijskiezer
Studierichtingen
Beroepeninfo VDAB


SG Voorkempen ®
Alle rechten voorbehouden